Slekstraat 20

Beschrijving

Op basis van de proefputten en –sleuven blijkt dat het projectgebied zich situeert in de verzande havengeul van Damme. Binnen het projectgebied werd, naast natuurlijke geulafzettingen, een beperkt aantal relevante archeologische sporen geregistreerd, nl. een lokale afvallaag/vondstconcentratie, een houten paal die mogelijk in verband gebracht kan worden met beschoeiing of oeverstructuren en een rij houten staakjes (S5-S9). De afvallaag betreft een lokale vondstconcentratie die zich tussen de geulafzettingen situeert, vermoedelijk daterend uit de 15de eeuw. Hierin blijken meerdere bijzondere vondsten aanwezig, in de vorm van o.a. aardewerk, dierlijk botmateriaal en metaalvondsten.

Auteurs: Lambrecht, Matthias

Sporen en vondsten