Keizer Karelstraat

Beschrijving

Dit vooronderzoek kende een proefputtenonderzoek. Binnen het plangebied werd een grote verstoringsgraad vastgesteld. Enkel plaatselijk werden nog relatief goed bewaarde archeologische sporen met potentieel opgetekend. Het betreft 2 archeologische niveau’s op een diepte van -0,3m en -1,3m onder het huidige oppervlak.

Auteurs: Lambrecht, Matthias

Sporen

Typologie: afvalkuilen, funderingslagen, kuilen, muurresten, ophogingslagen, vloeren
Materiaal: aardewerk

Beschrijving:
In totaal werden 36 spoornummers uitgedeeld tijdens het proefputtenonderzoek. Volgende spoorcategorieën werden onderscheiden: lagen (ophogingslagen of leeflagen); muurwerk (funderingen, vloeren), kuilen (afvalkuil of winningskuil).

Vondsten

Datering: 19de eeuw, 20ste eeuw, late middeleeuwen, nieuwe tijd