Beschrijving

In het kader van een archeologienotatraject werd een archeologisch vooronderzoek met ingreep in de bodem uitgevoerd aan de hand van proefsleuven. Uit de aangetroffen sporen en vondsten komt naar voor dat de 19de-eeuwse stadsversterking zich binnen het projectgebied bevindt, wat blijkt uit de aanwezigheid van de gracht en restanten van de aarden omwalling uit de 19de eeuw. Er werden geen sporen uit oudere perioden aangetroffen.

Auteurs: Geussens, Liesbeth; De Brant, Raphaël
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Ruben Willaert nv; Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Grondsporen

Datering: 19de eeuw
Typologie: bouwmaterialen, grachten (verdedigingselementen), stadsomwallingen, vaatwerk
Materiaal: aardewerk

Beschrijving:
Restanten van de opgevulde verdedigingsgracht en de aarden wal van de 19de-eeuwse stadsomwalling. In een bepaalde zone werd een concentratie bakstenen opgemerkt die werden geïnterpreteerd als de beschoeiing van de wal die in de gracht gestort was. Vondsten uit deze sporen betreffen fragmenten bouwkeramiek en een fragment van een bord in industrieel wit aardewerk.