Sint-Barbarakerk (zuidelijke sacristie)

Beschrijving

Bij graafwerken in de zuidelijke sacristie van de St-Barabarakerk in Maldegem werden enkele muurresten aangetroffen. Registratie van de aanwezige sporen en confrontatie met historische bronnen laten toe om deze muren te koppelen aan drie bouwfasen van de sacristie. De oudste bouwfase dateert van voor 1777 en is wellicht in de 18de of eventueel 17de eeuw te plaatsen. Een tweede bouwfase situeert zich kort na 1784, een derde fase in 1852. Deze bouwfasen kaderen wellicht in de functionele omvorming van sacristie naar berging en terug naar sacristie.

Auteurs: De Decker, Sam

Muurresten sacristie 18de eeuw