Einestraat 10

Beschrijving

In het kader van een archeologienotatraject werd een archeologisch vooronderzoek met ingreep in de bodem uitgevoerd aan de hand van proefputten. Tijdens het proefputtenonderzoek werden vooral muurresten en ophogingslagen aangetroffen die voornamelijk vanaf de 15de eeuw te dateren zijn. Het is mogelijk dat er nog oudere resten op het terrein aanwezig zijn. Ook werd een vermoedelijk 19de-eeuwse afvalstructuur aangetroffen op het terrein. Er kon in totaal ongeveer 1,4 m aan ophogingen bovenop de moederbodem herkend worden.

Auteurs: Geussens, Liesbeth; Janssens, Niels
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ADEDE bvba; Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Structuren en vondsten

Datering: 19de eeuw, late middeleeuwen, nieuwe tijd
Typologie: afvalkuilen, beerputten, kuilen, muurresten, ophogingslagen
Materiaal: aardewerk, metaal

Beschrijving:
Verschillende ophogingslagen rijk aan laat- en postmiddeleeuwse aardewerkvondsten. Restanten van bakstenen muren/muurfunderingen en uitbrakensporen van funderingen. 19de-eeuwse afvalstructuur beschoeid met bakstenen en cement, met een thans verdwenen tongewelf. Verschillende kuiltjes gevuld met aardewerk en bouwpuin.