Dinantstraat 17

Beschrijving

In het kader van een archeologienotatraject werd een archeologisch vooronderzoek met ingreep in de bodem uitgevoerd aan de hand van proefsleuven. Daarbij werden vier postmiddeleeuwse afvalkuilen vastgesteld, te linken aan bewoning op de site in de 17de en 18de eeuw.

Auteurs: Geussens, Liesbeth; Doucet, Alexander
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Terra Engineering & Consultancy (TEC); Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Sporen en vondsten

Datering: 17de eeuw, 18de eeuw
Typologie: afvalkuilen
Materiaal: aardewerk

Beschrijving:
Vier ondiepe afvalkuilen waarin in het totaal drie aardewerkscherven werden gevonden (geglazuurd rood- en witbakkend aardewerk). Op basis van het aardewerk zijn de sporen te dateren in de 17de of 18de eeuw.