Kaai 47

Beschrijving

In het kader van een archeologienotatraject werd een archeologisch vooronderzoek met ingreep in de bodem uitgevoerd aan de hand van proefsleuven. Het profielputtenonderzoek en proefsleuf hebben duidelijk kunnen aantonen dat het onderzoeksgebied volledig verstoord is. Er zijn geen archeologische sporen aangetroffen, enkel losse vondsten in relatief recente ophogingslagen. De ophogingslagen zijn het gevolg van het dempen van de ravelijngracht van de voormalige stadsomwalling.

Auteurs: Geussens, Liesbeth; Coenaerts, Jan
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ABO NV; Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Losse vondsten

Datering: late middeleeuwen, nieuwe tijd
Typologie: bevestigingselementen, grachten (verdedigingselementen), ophogingslagen, vaatwerk
Materiaal: aardewerk, glas, metaal

Beschrijving:
Laat- en postmiddeleeuws aardewerk, glas en metalen nagels, gerecupereerd uit de relatief recente ophogingslagen. Grote vermenging van verschillende periodes binnen dezelfde lagen.