Magdalenastraat 29 (De Graankorrel)

Beschrijving

Tijdens het proefputtenonderzoek kon een duidelijke opbouw en fasering van het terrein geattesteerd worden. Het terrein binnen het projectgebied toont ook een zeer sterk antropogeen ingrijpen dat kan geplaatst worden binnen de nieuwste tijd (19de-21ste eeuw). Dit omvat een ophoging en nivellering van het terrein voorafgaand aan de bouw van het Sint-Jozefcollege en klooster (laatste kwart 19de eeuw) gevolgd door tal van vergravingen en ingrepen in de bodem. Naast de kuilen werd één muurfragment geattesteerd. De geregistreerde sporen tonen een afwezig zijn van een oudere historische periode buiten de nieuwste tijd (19de-21ste eeuw).

Auteurs: Deconynck, Jasper
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: GATE