Houtkaai 15

Beschrijving

Op basis van de resultaten uit het archeologisch vooronderzoek met ingreep in de bodem zijn geen rechtstreekse aanwijzingen geregistreerd die duiden op de aanwezigheid van de laatmiddeleeuwse stadsomwalling of enige andere sporen of structuren met enige archeologische betekenis of waarde die kunnen leiden tot enige kennisvermeerdering van de historische evolutie van dit gebied binnen het historische centrum van Aalst. De referentieprofielen in proefput WP1 en de boorprofielen in het centrale deel van het projectgebied net ten zuiden van proefput WP1 leveren over een afstand van ca. 16m wel een aantal bodemkundige gegevens die zouden kunnen wijzen op een meer oostelijk gelegen tracé van de laatmiddeleeuwse stadsomwalling.

Auteurs: Cosyns, Peter
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: PeCoARCHEO