Sint-Rochusstraat 37

Beschrijving

Bij de werfbegeleiding werd het bovenste vullingspakket aangetroffen van de stadsgracht. Hierin was wat vondstmateriaal aanwezig bestaande uit aardewerk en bouwmateriaal. Het aardewerk laat een datering in de late middeleeuwen tot de nieuwe tijd toe. Het spoor kon niet worden afgebakend in ruimte gezien de beperkte afmeting van de werkput.

Auteurs: Dierckx, Lies
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Stadsgracht

Datering: late middeleeuwen, nieuwe tijd
Typologie: grachten (verdedigingselementen)

Beschrijving:
Een lemig blauwgrijs pakket markeert de bovenste vulling van de stadsgracht. Roodbakkend aardewerk, steengoed, dakpannen en tegels werden erin vastgesteld. Ook 2 houten palen, die als mogelijke beschoeiing werden geĆÆnterpreteerd. Een houten paal kon met de koolstof 14-methode geen nauwkeurige datering geven. Een afbakening van de gracht was niet mogelijk.