Predikherenlei

Beschrijving

De gehele oppervlakte van de binnenkoer blijkt te bestaan uit bakstenen kelders die afgedekt waren met een gewapende betonplaat. Deze kelders waren grotendeels intact en min of meer betreedbaar vanaf het huidig pand. De kelderruimtes behoren tot het in 1878 gesloopte pand dat groter in oppervlakte was en quasi de gehele binnenkoer bestreek.
De bakstenen muren zijn opgebouwd uit diverse baksteengroottes. Een deel van het muurwerk dateert vermoedelijk pré 19de eeuws, mogelijk 17de
-18de eeuws. Het grootste deel van de muren blijkt echter gezien de kleine baksteengroottes te plaatsen vanaf het midden van de 19de eeuw en jonger.

Auteurs: van den Dorpel, Arno

Muurresten