Leernsesteenweg 110

Beschrijving

Het landschappelijk booronderzoek toonde een goed bewaarde bodem aan. Er werd echter geen aanwijzing gevonden voor een steentijdartefactensite tijdens het daaropvolgend verkennend booronderzoek.

Het proefsleuvenonderzoek leverde sporen van grondbewerking aan, namelijk ploegsporen, perceelsgreppels en drainagegreppels uit de nieuwe tot nieuwste tijd. Er werd geen waardevolle vindplaats aangetroffen.

Auteurs: Zeebroek, Inge

Grondsporen

Datering: nieuwe tijd, nieuwste tijd
Typologie: afwateringsgreppels, kuilen, paalsporen, perceelsgreppels, ploegsporen

Beschrijving:
De greppels zijn ofwel O-W geöriënteerd ofwel NNW-ZZO. Ze worden aanzien als perceelsgreppels en drainagegreppels. Ploegsporen komen ook voor.
Daarnaast is er een ongedateerde paalkuil en kuil aangetroffen.