Wijngaardstraat

Beschrijving

De aangetroffen resten betreffen vloerresten, muurresten en een bakstenen goot en puinige pakketten. Ze kunnen in relatie worden gebracht met de 19de- en 1ste helft 20ste-eeuwse toestand waarbij een langgerekt perceel van aan de Kattestraat tot het huidige turngebouw liep. Het gaat om resten van twee bijgebouwen waarvan de toegang via het zuidwesten verliep (via de Kapucijnengang). Op de atlas der buurtwegen (1845) zijn op deze locatie geen gebouwen weergegeven. Op de luchtfoto van 1971 staat het turngebouw er reeds.
Er kan worden besloten dat de aangetroffen resten geen link hebben met het Kapucijnenklooster uit de 17de en 18de eeuw. Enkel de gerecupereerde natuurstenen tegels kunnen eventueel van het klooster afkomstig zijn. Uit zowel de proefput ter hoogte van de liftschacht als het onderzoek kan worden besloten dat oudere resten zich dieper bevinden.

Auteurs: Vanholme, Nele
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)