Hoogveldstraat 8

Beschrijving

Er werd een toevalsvondst gemeld naar aanleiding van bouwwerkzaamheden op een archeologische site. Na de terreinevaluatie is besloten om het zichtbare vlak, dat reeds op diepte was van de aan te leggen fundering, volledig op te schaven. Het volledige terrein vertoonde, lopende van noord naar zuid intense ploegsporen. Tussen deze waren enkele Romeins sporen, een 4-tal, zichtbaar die duidelijk overploegd waren. Hierdoor konden ze moeilijk afgelijnd worden. In een paar van deze sporen kon wat aardewerk gerecupereerd worden. Twee van de sporen bevatten wat houtskool. Het hele vlak werd afgelopen met de metaaldetector wat enkele kleinere metaalvondsten opleverde waaronder een niet identificeerbare munt. Op de storthopen is een Romeinse fibula gerecupereerd.

De toevalsvondst bevindt zich aan de oostelijke rand van de Romeinse vicus van Grobbendonk waar gedurende jaren reeds opgravingen gebeurden.

Auteurs: Vynckier, Geert

Kuilen