Voormezelestraat V

Beschrijving

Op de vindplaats werd het lichaam van een Franse Chasseur à Pied aangetroffen die geïdentificeerd kon worden sergeant Valentin Menetré, omgekomen op 15 december 1914 bij een aanval op Bayernwald.

Vermoedelijk sneuvelde hij in een granaattrechter of een ondiepe schuttersput die later in een granaattrechter verzakte met een deel van zijn onderlichaam. Het hoofd en de bovenste wervels werden waarschijnlijk reeds weggeploegd en werden niet meer aangetroffen.

Auteurs: De Brant, Raphaël

Franse gesneuvelde WOI

Datering: WO I
Typologie: bevestigingselementen, bomkraters, funeraire, rituele en religieuze objecten, kleding en -accessoires, loopgraven, veldgraven, wapens en munitie, werktuigen
Materiaal: bot (menselijk), glas, kunststof, leer, metaal, papier, textiel
Thema: Erfgoed Eerste Wereldoorlog