waarneming

Kromvelde-Schoonstraat

archeologisch element
ID
984702
URI
https://id.erfgoed.net/waarnemingen/984702

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 8449
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

Tijdens dit onderzoek kon geen waardevolle archeologische vindplaats worden aangetroffen. De sporen binnen het plangebied omvatten een mogelijke geïsoleerde paalkuil, enkele verspreide kuilen en verschillende (perceels)greppels. De meeste sporen zijn vanaf de late middeleeuwen, maar eerder in de nieuwe en nieuwste tijd te dateren. Het sporenbestand wijst eerder op landbouwactiviteiten of het gebruik van het terrein. Het dikke plaggendek dat werd aangetroffen kan dat bevestigen. Er zijn geen bewoningssporen of daarmee gerelateerde vondsten geregistreerd. Daarnaast zijn binnen het terrein heel wat recente verstoringen in relatie tot de bouw of afbraak van de gebouwen of recent landgebruik opgemerkt. Er zijn geen sporen van oudere bewoning noch voorgangers van de bestaande boerderij aangetroffen.
Er kan geconcludeerd worden dat de kans op het aantreffen van archeologische sporen en/of structuren uit gelijk welke (pre-)historische periode zeer klein is en dat het potentieel op kenniswinst door verder onderzoek binnen het plangebied laag tot onbestaande is.


Auteurs: Schynkel, Evelyn
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: BAAC Vlaanderen bvba

Grondsporen

Typologie: kuilen, paalkuilen
Gebeurtenis:

Perceels?greppels

Datering: late middeleeuwen, nieuwe tijd, nieuwste tijd
Typologie: greppels, perceelsgreppels
Materiaal: aardewerk
Gebeurtenis:

Relaties

  • Omvat
    Hoeve met losse bestanddelen


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Kromvelde-Schoonstraat [online], https://id.erfgoed.net/waarnemingen/984702 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.