Belgische bunker type XV (Z538)

Beschrijving

Belgische bunker type XV - 1914 BE. Het dak is verwijderd. Ook de buitenste kasseien zijn niet meer aanwezig. Kasseien werden eveneens verwerkt in het beton: een laag kasseien, een laag beton. Er is een vloerplaat aanwezig met aan de achterzijde twee groeven die van de muur aflopen.

Afmetingen 8,1 x 9,8m, H. 220.

Bron: • VAN HOLLEBEEKE Y., BOURGEOIS J. & STICHELBAUT B.2013: Inventarisatie van bovengronds bewaarde WO I-relicten van de Antwerpse Südabschnitt (Klein-Brabant tot kanaal Schoten-Turnhout), Universiteit Gent Vakgroep archeologie in opdracht van Provincie Antwerpen, Dienst Erfgoed.
Auteurs: Decoodt, Hannelore

Belgische bunker type XV

Datering: WO I
Typologie: bunkers
Materiaal: beton
Thema: Erfgoed Eerste Wereldoorlog
  • Inventarisatie Antwerpse Südabschnitt
    • Bron: VAN HOLLEBEEKE Y., BOURGEOIS J. & STICHELBAUT B. 2013: Inventarisatie van bovengronds bewaarde WO I-relicten van de Antwerpse Südabschnitt (Klein-Brabant tot kanaal Schoten-Turnhout), Universiteit Gent Vakgroep archeologie in opdracht van Provincie Antwerpen, Dienst Erfgoed.