Borstwering Z539

Beschrijving

Mogelijke Belgische gevechtsloopgraaf. Enkel de opgeworpen berm is bewaard. Er bevindt zich echter een gracht aan de oostzijde van de berm (de kant van de vijand). De vraag stelt zich of het hier gaat om aarde uit de afwateringsgracht of een berm die door Belgische soldaten is opgeworpen. Lengte: 61 meter.

Bron: • VAN HOLLEBEEKE Y., BOURGEOIS J. & STICHELBAUT B.2013: Inventarisatie van bovengronds bewaarde WO I-relicten van de Antwerpse Südabschnitt (Klein-Brabant tot kanaal Schoten-Turnhout), Universiteit Gent Vakgroep archeologie in opdracht van Provincie Antwerpen, Dienst Erfgoed.
Auteurs: Decoodt, Hannelore

Belgische gevechtsloopgraaf

Datering: WO I
Typologie: loopgraven
Thema: Erfgoed Eerste Wereldoorlog
  • Inventarisatie Antwerpse Südabschnitt
    • Bron: VAN HOLLEBEEKE Y., BOURGEOIS J. & STICHELBAUT B. 2013: Inventarisatie van bovengronds bewaarde WO I-relicten van de Antwerpse Südabschnitt (Klein-Brabant tot kanaal Schoten-Turnhout), Universiteit Gent Vakgroep archeologie in opdracht van Provincie Antwerpen, Dienst Erfgoed.