Op de plaats waar er volgens de loopgravenkaarten een onderkomen zou moeten liggen, is een depressie. Het kerngedeelte lijkt op een vierkant met op de noord-zuidas twee diepe en brede uitlopers. Op de oost-westas zijn twee kleinere uitlopers. Naast de depressie is een kuil met aan de zuidwestelijke kant een toegang. De kuil heeft een diameter van 6,5 meter. 7 x 7.5m; H. 100
Bron: • VAN HOLLEBEEKE Y., BOURGEOIS J. & STICHELBAUT B.2013: Inventarisatie van bovengronds bewaarde WO I-relicten van de Antwerpse Südabschnitt (Klein-Brabant tot kanaal Schoten-Turnhout), Universiteit Gent Vakgroep archeologie in opdracht van Provincie Antwerpen, Dienst Erfgoed. Auteurs: Decoodt, Hannelore Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Bron: VAN HOLLEBEEKE Y., BOURGEOIS J. & STICHELBAUT B. 2013: Inventarisatie van bovengronds bewaarde WO I-relicten van de Antwerpse Südabschnitt (Klein-Brabant tot kanaal Schoten-Turnhout), Universiteit Gent Vakgroep archeologie in opdracht van Provincie Antwerpen, Dienst Erfgoed. Literatuur ()