Smidstraat

Beschrijving

Op basis van de resultaten van het proefsleuvenonderzoek kan geconcludeerd worden dat er zich binnen de grenzen van het plangebied geen behoudenswaardige archeologische site bevindt.

Vanuit de bodemopbouw is gebleken dat het terrein reeds zwaar verstoord is. Er is in de proefsleuven nauwelijks een onverstoorde C-horizont geattesteerd: het vlak, aangelegd net onder de Ap-horizont, vertoont over het algemeen verstoringen, die op basis van de aflijning, vulling en inclusies allemaal in een zeer recent verleden gedateerd kunnen worden. De sporen zijn het resultaat van graafwerkzaamheden en hebben te maken met de aanleg en bouw van de woning, verhardingen en het tennisterrein. De overige sporen bestaan uit een recente paalkuil die te relateren is aan de omheining van het recent tennisterrein en een natuurlijk spoor.

Vondsten zijn tijdens het proefsleuvenonderzoek niet aangetroffen. Zowel in de afdekkende lagen als in de sporen zijn geen archaeologica gevonden.

Auteurs: Heirbaut, Elly
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: LARes bvba