Wonckerweg 2

Beschrijving

Tijdens grondwerken kwam een holte te voorschijn die bleek de toegang tot een graet of trap te zijn. De graet vertoonde veel sporen van water en erosie en er waren in de wanden meerdere nissen met roetvlekken zichtbaar. Door de erosie werden de voormalige trappen volledig weg geƫrodeerd. Het documenteren van de graet verliep zeer moeilijk door gevaar voor instorting.

De holte zelf onderaan de graet was volgestroomd met modder tot 40cm onder het plafond. Verderop was de hoogte 80-100cm. Er waren in de wanden geen tekeningen, inkrassingen of opschriften zichtbaar. In de ingespoelde leem werden een aantal scherven in steengoed uit de late middeleeuwen tot de nieuwe tijd aangetroffen.

Auteurs: Vynckier, Geert

Graet