Sint-Michielskerk kerkruïne

Beschrijving

Van 27 tot 28 mei 2021 voerde Studiebureau Archeologie een beperkt archeologisch onderzoek uit aan de 15de-eeuwse kerkruïne van de Sint-Michielskerk te Westmeerbeek (Hulshout). Er werd aan de buitenkant van het voormalige kerkgebouw een 10-tal putjes gegraven om de funderingen te onderzoeken. Dit onderzoek leverde naast informatie over het uitzicht en de opbouw van de funderingen ook een beperkt aantal menselijke resten op die echter niet geschikt waren voor een verder fysisch-antropologisch onderzoek. De geobserveerde funderingen zijn allemaal nogal slordig opgemetseld vooral met natuursteen maar ook met bijmenging van baksteen. Enkel de fundering op de kop van het koor wijkt af en is verzorgder gemetseld. Het enige kijkputje dat gegraven werd binnen de kerk liet toe een kettingmuur te onderzoeken.

Auteurs: Pieters, Marnix

15de-eeuwse kerkruïne