Kappaertsite

Beschrijving

Er werden twee sporen aangetroffen waarvan één zeker antropogeen is: een greppel gevuld met verbrande leem zonder dateerbare vondsten. Een tweede spoor was een 2 meter brede greppel of geul met een komvormige insteek tot 80 cm, met drie sedimentatiefasen. Er werd een grijze scherf met radstempelversiering in aangetroffen. Mogelijk is dit een erosiegeul.

Auteurs: Lemay, Nancy

Greppel

Context: greppels
Materiaal: huttenleem

Beschrijving:
De greppel heeft een insteek van maximaal 55 cm breed en een vastgestelde lengte van 6,5 meter. De oriëntatie was NO-ZW (aflopend)-, de vulling bestond uit een homogene laag verbrande leem over een vrij homogene laag grijs zandleem. Door gebrek aan dateerbaar materiaal kon de greppel niet gedateerd worden.
Een tweede greppel is uiteindelijk door zijn omvang en oriëntatie als erosiegeul benoemd.