Tongersestraat

Beschrijving

Naar aanleiding van de bouw van een medisch centrum met ondergrondse kelder en omgevingswerken, werd een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd.

Gedurende het proefsleuvenonderzoek werden er geen archeologische sporen en vondsten aangetroffen, die wijzen op de aanwezigheid van een archeologische site.
Het ontbreken van archeologische sporen zou in het noorden te wijten kunnen zijn aan de eerder genoemde verstoringen waaraan de bodem onderhevig is geweest. In het zuidelijke deel van het onderzoeksgebied is het ontbreken van sporen te verklaren door hellingerosie, al is waarschijnlijk dat er op dit deel van het onderzoeksgebied nooit een archeologische vindplaats is geweest door de natte bodemomstandigheden.

Het onderzoeksgebied heeft geen potentieel op kenniswinst.

Auteurs: Vanaenrode, Willem