Kromme Hoek 1B

Beschrijving

Geïsoleerd fragment van een stuk muur met gele bakstenen en witte kalkmortel. Er zijn geen bijkomende structuurelementen teruggevonden bij het muurfragment in het profiel van de leidingssleuf. Vermoedelijk gaat het om een restant van de vlakbij gelegen middeleeuwse Vierboete. Het brokstuk is hier mogelijke terecht gekomen na dynamitering van het monument in WO I; of het is afkomstig van de opgehoogde grond; of het is een afgebroken stuk van de nabijgelegen funderingen die eind 20ste eeuw jarenlang onbegraven lagen.

Auteurs: Demerre, Ine

Muurfragment

Datering: 13de eeuw
Typologie: bouwelementen, muurresten
Materiaal: aardewerk, mortel

Beschrijving:
Geïsoleerd fragment van een stuk muur (ca. 1x1m) met gele bakstenen en witte kalkmortel. Hoogstwaarschijnlijk afkomstig van het nabijgelegen monument van de middeleeuwse Vierboete.