Lageweg - Rode Kruislei Fase 1

Beschrijving

Proefsleuvenonderzoek leverde sporen op uit de volle middeleeuwen en nieuwste tijd. Het gaat om een (deel van) een bootvormige huisplattegrond, paalkuilen en kuilen.

Auteurs: Cousserier, Katrien
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Nieuwste tijd

Datering: nieuwste tijd
Typologie: kuilen, paalsporen

Volle middeleeuwen

Datering: volle middeleeuwen
Typologie: kuilen, paalsporen, gebouwplattegronden

Beschrijving:
Elf paalsporen werden geregistreerd tijdens het vooronderzoek. Zes daarvn vormen samen een bewoningsstructuur. Het gaat om een bootvormige gebouwplattegrond met minstens twee staanderrijen en aan de westzijde twee sluitpalen. Bootvormige plattegronden worden voornamelijk toegeschreven aan de volle middeleeuwen. Het gebouw meet minstens 2,5 m op minstens 7,9 m.
Enkele andere paalsporen hebben een vergelijkbaar uitzicht. Gezien de nabijheid van de bootvormige structuur wordt uitgegaan van een vergelijkbare datering.