Don Boscostraat

Beschrijving

Naar aanleiding van de realisatie van een uitbreiding van het gemeentehuis met aanvullend gebouwen voor handel met 12 appartementen, werd er een landschappelijk bodemonderzoek en een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd.

Het landschappelijke bodemonderzoek leverde een archeologisch leesbaar niveau op, vanaf ca. 60 cm -mv. Er werd geen paleobodem of restant podzol aangetroffen, waardoor de kans om een in situ bewaarde steentijdsite aan te treffen klein is.

Tijdens het proefsleuvenonderzoek zijn geen archeologisch relevante sporen aan het licht gekomen, noch van sporensites vanaf het neolithicum, noch van historische bebouwing, noch van Wereldoorlog II. Integendeel, bleek de advieszone grootschalige en omvangrijke recente verstoringen te bevatten die te linken zijn aan de voormalige 20ste- en 21ste-eeuwse bebouwing binnen het plangebied.

Auteurs: Pepermans, Jeska
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: J. Verrijckt bvba