Beschrijving

Tijdens het onderzoek werden de resten aangesneden van de zogenaamde ‘Bourgondische stadsversterking’ van Kortrijk, waarbij een deel van de stadsgracht en het bijhorende wallichaam aan het licht kwamen. Naast de sporen van de stadsversterking werden ook jongere sporen aangetroffen in de vorm van enkele kuilen en muurresten met vloer, die vermoedelijk werden gegraven en gebouwd na het in onbruik raken van de stadsversterkingen vanaf de 17de-18de eeuw.

Auteurs: Moens, Jan

Stadsversterking

Datering: 15de eeuw, 16de eeuw, 17de eeuw, 18de eeuw
Typologie: archeologische sporen en uitgravingen, grachten (verdedigingselementen), kuilen, muurresten, vloeren