waarneming

Bosveld

archeologisch element
ID
988364
URI
https://id.erfgoed.net/waarnemingen/988364

Beschrijving

Het proefsleuvenonderzoek bracht slechts een beperkt aantal sporen aan het licht die niet ouder waren dan nieuwe tot nieuwste tijden. Het betreft twee ondiep bewaarde structuren die plaatselijk in situ verhitting vertoonden en wellicht als soort oven kunnen geïnterpreteerd worden en die te plaatsen zijn rond de 17de tot 18de eeuw. Deze sporen werden al volledig onderzocht tijdens het proefsleuvenonderzoek, maar bleken te ondiep bewaard om nog veel bijkomende informatie op te leveren. Verder kwamen nog een beperkt aantal greppelfragmenten en kuilen voor die eveneens in de nieuwe/nieuwste tijden te plaatsen zijn, of zelfs jonger. Oudere sporen ontbreken er volledig. Tijdens het proefsleuvenonderzoek werden een aantal vondsten gerecupereerd. Het gaat daarbij om 7 aardewerkscherven en één pijpsteel uit de nieuwe tot nieuwste tijden.
Dit proefsleuvenonderzoek leverde bijgevolg slechts enkele relatief relevante archeologische sporen op, die slecht bewaard bleken en al volledig onderzocht zijn.

De resultaten van het proefsleuvenonderzoek en de assessments van sporen en vondsten tonen aan dat binnen het plangebied geen wetenschappelijk waardevolle archeologische vindplaats aanwezig is. Er wordt na dit vooronderzoek geen archeologische kenniswinst meer verwacht binnen het plangebied.


Auteurs: Hoorne, Johan
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: De Logi & Hoorne bvba

Grondsporen

Datering: nieuwe tijd, nieuwste tijd
Typologie: greppels, kuilen, ovens, vaatwerk
Materiaal: aardewerk
Gebeurtenis:

Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Bosveld [online], https://id.erfgoed.net/waarnemingen/988364 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.