den Lombaert

Beschrijving

Bij archeologisch vooronderzoek in de tuin van het herenhuis den Lombaert werden drie proefputten gegraven. Enkel ter hoogte van werkput 1 werd een archeologisch niveau aangetroffen. Het ging hierbij om een uitbraakspoor en om het restant van een bakstenen fundering. Deze
fundering was noord-zuid georiƫnteerd maar kon verder niet gekoppeld worden aan andere overblijfselen en hierdoor niet verder geplaatst worden in tijd en ruimte. In de tweede proefput nabij het hoofdgebouw werden structuren (beerput, leidingen) gevonden die in de 19de of 20ste eeuw geplaatst kunnen worden.

Auteurs: De Decker, Sam

den Lombaert