Lange Munte

Beschrijving

Op basis van de resultaten van het landschappelijk bodemonderzoek blijkt dat de top van de bodem is verstoord door antropogene ingrepen, vermoedelijk bij de inrichting van de sportvelden. Hierdoor is de kans op aantreffen van gaaf bewaarde steentijd vondstenconcentraties zeer klein.

Tijdens het proefsleuvenonderzoek zijn sporen en/of structuren uit oudere historische periodes zijn niet geattesteerd. De aangetroffen sporen kunnen geplaatst worden in de 20ste en 21ste eeuw en zijn te relateren aan het gebruik en de inrichting van de terreinen als voetbalveld. Vondsten zijn niet aangetroffen en staalnames zijn niet genomen.

De archeologische waarde en verwachting van de zone die door de geplande werkzaamheden zal verstoord worden, valt laag in te schatten.

Auteurs: Deconynck, Jasper
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Ruben Willaert nv