J. Minetstraat

Beschrijving

Tijdens het landschappelijk booronderzoek werden drie profielopbouwen aangetroffen, waarvan één een restant was van de oorspronkelijke bodem binnen het onderzoeksgebied. De overige profielen zijn ontstaan ten gevolge van hellingsprocessen en/of antropogene ingrepen. Hierdoor werd de verwachting voor het aantreffen van intacte steentijdarcheologie bijgesteld naar zeer laag/nihil. De verwachting voor sporensites vanaf het Neolithicum kon op basis van het landschappelijk bodemonderzoek behouden blijven.

Tijdens het proefsleuvenonderzoek werden een aantal kuilen, een greppel, recente verstoringen en natuurlijke verkleuringen aangetroffen. De kuilen in werkput 3 lijken in een structuur te liggen maar de bewaring is slecht. Ze zijn niet te dateren aan de hand van vondstmateriaal of historisch kaartmateriaal. Ze lijken wel eerder recent van aard. De greppel komt niet overeen op historisch kaartmateriaal met een perceelsgrens maar kan wel in de Nieuwe tijd gedateerd worden.

Auteurs: Vennekens, Wouter
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: VLAAMS ERFGOED CENTRUM bvba (VEC)