Vlamingdam 34

Beschrijving

Bij werken voor nutsleidingen werd een kelderwand aangesneden. De vondst werd gemeld bij het agentschap Onroerend Erfgoed. Onder de modder naast deze kelderwand is nog een vloer voelbaar. De kelder werd over een lengte van een tweetal meter reeds deels uitgegraven. De uitgraving bedraagt hier ongeveer 40 cm, de leidingen zelf zullen ongeveer tussen 100 en 150 cm onder het maaiveld liggen. Deze zijn ongeveer 1 meter breed.

De kelder bevindt zich op de locatie van het 14de-eeuwse Oudhof van de Sint-Jorisgilde. De kelder lijkt momenteel wel voornamelijk gevuld te zijn met 19de-eeuws puin. Vermoedelijk zullen er nog wel muurrestanten en/of vloeren van het Oudhof tevoorschijn komen en heeft het terrein zeker wel archeologische waarde.

De restanten werden ingemeten.

Auteurs: De Ketelaere, Sander