Opvelpsestraat

Beschrijving

Tijdens het proefsleuvenonderzoek werd 1 archeologisch spoor aangetroffen, een kuil met een ovale vorm (87 op 71 cm). Het spoor vertoont in coupe een komvorm van 11 cm diep. Er is geen vondstmateriaal aangetroffen in de kuil, er was wel houtskool en verbrande leem in aanwezig. Dit kan wijzen op de nabijheid van een nederzetting in de directe omgeving van het plangebied, vermoedelijk hogerop de heuvel. Er werd ook een (losse) vondst aangetroffen: een staafvormige slijpsteen met ronde doorsnede in grofkorrelige zandsteen, vermoedelijk uit de Romeinse periode.

Auteurs: Patrouille, Els

Kuil