Burgemeester Bertenplein 7-9

Beschrijving

Resultaten uit het proefsleuvenonderzoek behelsden voor het leeuwendeel de superpositie van nivelleringspakketten, en stort- en uitbraakkuilen. Hierin werd in lokale concentraties menselijke afvaldumps vastgesteld bestaande uit identificeerbare keramische elementen d.d. 14de en 16de tot 18de/19de eeuw.
Uitsluitend in proefputten langs het Burgemeester Bertensplein [PP5-6], en haar onmiddellijke achterbouw [PP4], troffen archeologen bewaarde muur- en vloerdelen. Hiervan is uitsluitend de incongruente muur uit PP5 wellicht ouder dan de 18de eeuw. De geïsoleerd voorkomende muur is vooralsnog niet te liëren aan enige specifieke bebouwing op deze locatie.

Auteurs: Van De Velde, Sander
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Ruben Willaert nv