Rustenhove

Beschrijving

Tijdens de terreinevaluatie werden verschillende sporen aangetroffen, daterend vanaf de late middeleeuwen tot en met de Eerste Wereldoorlog. De sporen uit de Eerste Wereldoorlog omvatten onder andere beperkte bewaarde Britse loopgraven en een spoorwegbedding met daaronder een duiker die uitmondde in de nabijgelegen gracht. Verder werd in het noorden van het projectgebied een deel van de oude vestingmuur van de Vauban-versterking rond Ieper aangetroffen. Deze sporen werden alle onderzocht en waar het potentieel op kenniswinst hoog werd ingeschat, namelijk de zone rond de vestingmuur, werd er verder onderzoek uitgevoerd. Bijgevolg zijn alle relevante archeologische elementen binnen het onderzoeksgebied onderzocht, wat inhoudt dat de waardering van verdere potentiële kennis binnen dit onderzoeksgebied als zeer beperkt tot onbestaand wordt ingeschat.

Auteurs: De Brant, Raphaël
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Ruben Willaert nv