Ieperlee (fase 5)

Beschrijving

In tegenstelling tot de vooraf opgestelde verwachtingen leverde de opgraving weinig tot geen relevante resultaten op. Alhoewel uit de bureaustudie, op basis van vergelijkbare onderzoeken en relevante archeologie in de directe omgeving wel degelijk een bepaalde verwachting kon vooropgesteld worden, bleek deze achteraf gezien niet ingelost te worden. Bij de uitvoering van het onderzoek bleek dat de afgebakende zones in het verleden reeds danig waren geroerd of dat deze werden ingenomen door de bestaande en nog actieve ingekokerde 20ste-eeuwse Ieperlee.

Auteurs: Vanoverbeke, Robrecht
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: BAAC Vlaanderen bvba