Beekstraat

Beschrijving

Bij de prospectie van de percelen zijn verschillende soorten prehistorisch materiaal gevonden, zowel uit de mesolithische als neolithische periode. Het gaat om spitsen, schrabbers, stekers, kernen, boren, geslepen bijlen, kerfresten, geweerstenen. Daarnaast zijn er ook scherven, kralen  gevonden die uit de Gallo-Romeinse periode komen. Uit de moderne periode werd er een munt gevonden uit de 17de en 19de eeuw.

Bron: De Bock H. & De Meireleir M. 2020: Prospectieverslag van H. De Bock en M. De Meireleir nr 35. Periode 27 mei 2019 tot 5 april 2020, 3-5.
Auteurs: Yskout, Emma

Gallo-Romeinse periode