Onze-Lieve-Vrouw Sint-Pieterskerk

Beschrijving

Tijdens de werfbegeleiding voor de uitgraving van de waterzuiveringsinstallatie werd beperkt in omvang verdiept (tot ca. 2,26 in de put voor de IBA). Tijdens de registraties kon op een paar recente structuren na, die te maken hadden met de afwatering van het gebouw of de vorige terrasopbouw, enkel de opeenvolging van puin- en ophogingslagen vastgesteld worden. Materiaal om deze lagen te dateren werd niet aangetroffen.

De puinlagen hangen wellicht samen met de afbraak van het gotische koor, de opbouw van het barokke koor of de 19de-eeuwse sacristiegebouwen.

Auteurs: Zeebroek, Inge; Vermeiren, Geert

puinlagen uit de postmiddeleeuwen

Datering: nieuwe tijd, nieuwste tijd
Typologie: ophogingslagen, puinlagen
Materiaal: Doornikse kalksteen, keramisch bouwmateriaal, mortel

Beschrijving:
De puinlagen zijn heterogeen en volgen licht de natuurlijke helling van de Blandijnberg richting Nederschelde. Ze bevatten baksteen, doornikse kalksteen en mortel. Er werd geen dateerbaar vondstmateriaal in aangetroffen.