Duitse opslagplaatsen munitie Aanwijsputten

Duitse opslagplaatsen voor munitie, hoogstwaarschijnlijk uit de Eerste Wereldoorlog.

In een beukenbestand ten zuiden van de Aanwijsputten liggen vier restanten van munitieopslagplaatsen. Het betreft vier rechthoekige putten die omgeven zijn met een lage met mos begroeide berm van maximum één meter hoogte. Aan één zijde is er een licht oplopende L-vormige toegang.

Op 10 maart 2011 is het meest oostelijk gelegen munitiedepot opgemeten. De binnenafmeting bedraagt 6,4 op 4,65m. Deze van de overige depots: 6,1 op 4,4m, 6,5 op 4,8m en 6,8 op 4,7 m.

De structuren zijn goed waarneembaar op het digitaal hoogtemodel.

Op het zuidwestelijk hoekpunt van dit bosperceel ligt nog een kort stukje gracht dat mogelijks in relatie kan worden gebracht met deze oorlogssite.

Auteurs: Decoodt, Hannelore

Munitiedepot