Kerkstraat 1

Beschrijving

Tijdens wegenwerken werd in de Kerkstraat een ronde natuur- en bakstenen constructie aangetroffen onder de huidige wegbedekking. De vondst werd gemeld door de deskundige Onroerend Erfgoed van Lier aan het agentschap Onroerend Erfgoed.

De bovenste rij stenen waren in natuursteen. Eronder werd de put opgebouwd uit bakstenen. Het kan dus een kleine waterput zijn (de doormeter is misschien te klein hiervoor) ofwel gaat het hier om een toegesmeten put die in verband staat met een oude riolering. De restanten blijven in situ bewaard onder het nieuwe wegdek.

Auteurs: Vynckier, Geert

(Water)put