Sint-Jan in de olie-kerk

Beschrijving

In functie van graafwerken voor de installatie van een toilet werd een archeologisch onderzoek uitgevoerd in een klein deel van de kerk. Het ging om een uitgraving van 40 cm in een bergruimte van ca. 5 m2 aan de westtoren. Gezien de locatie konden restanten van oudere voorgangers van de kerk of begravingen verwacht worden. Tijdens het onderzoek werd echter enkel in een vermoedelijk 19de-eeuws opvullingspakket gegraven. Hierin was wel nog een kleine hoeveelheid menselijk botmateriaal, waarschijnlijk afkomstig van het oudere kerkhof, aanwezig. Langs de zijkanten van de ruimte werd op ca. 33 cm onder de tegelvoer bakstenen funderingen aangetroffen, die eveneens aan de 19de-eeuwse kerk gelinkt zijn. Aangezien maar 40cm diep werd gegraven, kunnen hieronder nog andere resten bewaard zijn.

Auteurs: Van Gils, Marijn

fundering