Gingelom Montenakenstraat

Beschrijving

Naar aanleiding van een nieuw te bouwen bedrijfsruimte werd een oppervlak van 6900 m2 vlakdekkend opgegraven. Enkele kuilen met aardewerk dateren uit het vroeg- en middenneolithicum. Ook enkele fragmenten natuursteen (Gobertange) komen uit de kuilen. Er werd één lithisch artefact aangetroffen, een kling vergelijkbaar met lange klingen afkomstig uit Frankrijk. Een kringreppel met diameter van circa 60 meter dateert uit de midden bronstijd. Uit de ijzertijd dateert een erf met huisplattegrond, silo en kuilen. Een beperkt aantal sporen van landgebruik (perceelgreppel en weg) dateren uit de late middeleeuwen of nieuwe tijd.

Auteurs: Van den Hove, Peter

Bronstijd begraving