Constant Permekestraat

Beschrijving

Grootschalig onderzoek werd uitgevoerd naar een verdwenen walgrachtsite, dat slechts heel kortstondig tijdens de 13de eeuw bewoond werd, in de omgeving van de Slijpbeek, ter hoogte van de Constant Permekestraat, Zwevegem. De site bevindt zich 120 m ten noorden van de Slijpmolen, reeds vermeld in 1589, maar waarschijnlijk al vroeger in gebruik.

Auteurs: de Jager, Manon

Middeleeuwen

Datering: middeleeuwen
Typologie: hoeven, sites met walgracht, walgrachten
Materiaal: aardewerk, grijs aardewerk

Beschrijving:
Grijs, reducerend gebakken aardewerk, waaronder sommige stukken met radstempelversiering op de schouder en rand, laten een datering toe van enkele bescheiden houten woon- of bedrijfsgebouwen, omgeven door een walgracht. In 1790 was de walgracht nog zichtbaar en werd in het landboek van Zwevegem gesitueerd in het tweede kanton, perceel 414.

Nog aardewerkvondsten van de late middeleeuwen (vanaf de 13de-15de eeuw tot heden)

Steentijd