waarneming

Leuvensestraat 60-62

archeologisch element
ID
989407
URI
https://id.erfgoed.net/waarnemingen/989407

Beschrijving

Er werden vijf archeologische sporen aangetroffen. Sporen s1, s2 en s3 betreffen muren die werden aangetroffen in het westelijke deel van werkput 2. Geen van deze muren werd in zijn totaliteit vrij gelegd tijdens het vooronderzoek. Op basis van het baksteenformaat en de mortel wordt deze muren in de 16de – 17de eeuw gedateerd. Muur s3 werd aangetroffen in het zuiden van de werkput en sluit aan op muur s2. De drie muren behoren waarschijnlijk toe aan een woning uit de Nieuwe Tijd.
In het noorden van werkput 2 werd verdiept op zoek naar de natuurlijke bodem. Vlak werd aangelegd op de diepte van een spoor dat hierbij werd aangetroffen: kuil s4. Het betreft een kuil die gekenmerkt wordt door een sterke bijmenging van kalk. Het laatste spoor, s5, betreft een kuil die werd aangetroffen in vlak 2 in het noorden van werkput 1.
Binnen werkput 1, vlak 1 werden enkele recente verstoringen aangetroffen: in het oosten een rioolbuis en centraal een afvalkuil uit de Nieuwste Tijd.


Auteurs: Geelen, Niels
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ARCHEBO bvba

Sporen Nieuwe tijd - Nieuwste tijd

Datering: nieuwe tijd, nieuwste tijd
Typologie: afvalkuilen, muurresten, riolen
Materiaal: aardewerk, metaal
Gebeurtenis:

Relaties

  • Is deel van
    Historische stadskern van Diest


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Leuvensestraat 60-62 [online], https://id.erfgoed.net/waarnemingen/989407 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.