Kernenergiestraat

Beschrijving

Op woensdag 20 september 2023 werd het proefsleuvenonderzoek uitgevoerd aan de Kernenergiestraat te Wilrijk. Tijdens het proefsleuvenonderzoek kon over het gehele terrein een AC-bodemprofiel aangetroffen worden. Het archeologische niveau zat daarbij op een diepte tussen de 70 en 125 cm onder het maaiveld.

Tijdens het proefsleuvenonderzoek zijn er twee sporen aangeduid, die beide te interpreteren waren als natuurlijke sporen. Verder waren er over het gehele terrein verscheidene verstoringen aanwezig. Deze houden verband met de industriegebouwen die op het terrein hebben gestaan. Het gehele gebied werd hierdoor vrijgegeven.

Auteurs: Nuyts, Timothy
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)