Peperstraat

Beschrijving

Tijdens het proefsleuvenonderzoek zijn geen aanwijzingen gevonden dat er binnen de contouren van het plangebied een noemenswaardige archeologische site aanwezig is. Zowel aan de straatzijde als ter hoogte van het binnenterrein zijn verstoringen aangetroffen van de recent gesloopte gebouwen. Het is dus onmogelijk om iets te zeggen over de ruimtelijke inrichting van het terrein gezien het geringe aantal sporen dat werd aangetroffen tijdens het proefsleuvenonderzoek. Ter hoogte van werkput 10 werden wel enkele ontginningskuilen voor zandwinning of dergelijke aangetroffen die mogelijk kunnen wijzen op het feit dat het binnenterrein in de late middeleeuwen nog in gebruik was als akker/weiland/boomgaard
of iets dergelijks en dus niet bebouwd was.

Auteurs: Vanden Borre, Jeroen; Nachtergaele, Kenneth