De Morette

Beschrijving

Zone 1, 3 en 4 leverden geen bodemsporen op. In zone 2 werden 3 sporen aangetroffen, Het betreft 2 bakstenen muren (S1 en S3) en een uitbraakspoor (S2). S1 had een noordwest-zuidoost oriëntatie en komt overeen met de buitenmuren van de afgebroken zuidgevel. De muur was 53 cm breed en nog 53 cm in opstand bewaard (incl. fundering). De bakstenen (22x10x6 cm) waren in kruisverband gemetst met een zachte zandmortel. De fundering bestond uit baksteenpuin en lag parallel met S1. Het uitbraakspoor was 65 cm breed. S3 had een noordoost-zuidwest oriëntatie en was 38 cm breed. De muur was opgebouwd uit bakstenen maar was bedekt met een harde kalkmortel. S1 en S2 zijn restanten van de buitenmuur van de landsschuur. S3 is vermoedelijk een tuinmuur bij de schuur.

Auteurs: Patrouille, Els

2 muren en uitbraakspoor