Abdij van Vlierbeek

Beschrijving

Zowel in de noordelijke pandgang als in het koetshuis en paardenstal werd inzicht bekomen in de bouwevolutie van deze gebouwen. Buiten delen van het (opgaand) muurwerk werden ook vloerniveaus, riooltjes een waterput en enkele kelders aangesneden. Tussen het oud abtskwartier en koetshuis/paardenstal werd een vondstenrijke afvallaag aangesneden. De jongste (bouw)fasen van de noordelijke pandgang en koetshuis/paardenstal lopen door tot in de nieuwste tijd.

Auteurs: Moens, Jan

Pandgang-Paardenstal-Koetshuis Abdij van Vlierbeek

Datering: 17de eeuw, 18de eeuw, 19de eeuw
Typologie: afvallagen, infrastructuur voor waterbevoorraading en -afvoer, kelders, koetshuizen, muurresten, onderdelen van kloosters en abdijen, paardenstallen, vloeren
Materiaal: aardewerk, faience, keramisch bouwmateriaal, steengoed