Nederrij 98

Beschrijving

Tijdens grondwerken werd een bakstenen waterput aangetroffen. De waterput was door het aanbrengen van rijplaten niet meer zichtbaar tijdens het terreinbezoek. De put blijft wel in situ bewaard en zal later opnieuw kunnen gedocumenteerd worden.

Op dit terrein is reeds een sleuvenonderzoek uitgevoerd. Het proefsleuvenonderzoek bracht geen structuren of muur(fragmenten) maar wel ophogingslagen met indicaties van grondige landschappelijke aanpassingen aan het licht. Deze ophogingslagen zijn recent van aard en bevatten her en der bouwpuin dat ouder van aard is maar uit context van weinig erfgoedwaarde heeft.

Auteurs: Vynckier, Geert

Waterput